JGS voor Haïti

Waarom een project op Hïti?

De stichting Hart voor Haïti is al 25 jaar actief in de hulpverlening in Haïti, één van de armste landen ter wereld. Na de aardbeving is de schade aan hun kinderdorp Bon Repos enorm.De stichting heeft ABB gevraagd om de coördinatie van de herbouw van de gebouwen op zich te nemen. ABB heeft op zijn beurt partners gezocht om samen dit karwei te klaren.Meer informatie is te vinden op www.abbvoorhaiti.nl

Ook wij hebben onze giften gegeven voor Haïti. Maar hebben we daarmee voldoende onze bijdrage geleverd? Natuurlijk is er momenteel sprake van een economische crisis; het zijn materialistische zaken die ons af en toe doen beven. Maar in Haïti beefde de aarde, vonden vele mensen de dood, raakten dakloos en beefden van angst. Wij kunnen ons er geen voorstelling van maken álles te verliezen.

Toen we benaderd werden door ABB of we wilden meedenken en meewerken in dit project was ons antwoord dan ook meteen ‘ja’! Wij werken graag op non-profitbasis mee aan de herbouw van de gebouwen in het kinderdorp.We hopen samen met onze partners een gezonde basis te kunnen leggen voor de kinderen in Haïti. Zij zijn immers de toekomst van dit land.